Wednesday, 29 August 2012

random#2

Ya ALLAH,
Yang menciptakan rindu,
Yang membisikkan cinta,
Kau kurniakanlah perasaan rindu dan cinta ini hanya untuk-Mu,
Masukkanlah kami ke dalam Syuga,
Tidak sanggup untuk kami masuk ke Neraka-Mu
Yang membara api nya, membakar kami yang penuh dosa ini
Sesungguhnya kami manusia yang lemah
Perkenankanlah doa kami ya ALLAH.
Istajibillah humma dua' ana ya ALLAH
ya Rahman
ya Rahim.

AMIN


photo credit:  http://hanisahazhari.blogspot.com/2010/08/ke-mana-perginya-doa-doaku.html 

::ilmu::

Pesanan Ibnu Mas'ud

"Hendaklah kamu semua mengusahakan ilmu pengetahuan sebelum ia dilenyapkan. Lenyapnya ilmu pengetahuan ialah dengan matinya orang yeng memberikan atau mengajarkannya (iaitu para pendidik). Seseorang itu tidak akan dilahirkan atau sudah menjadi pandai. Jadi, ilmu pengetahuan harus diusahakan dengan belajar"

photo credit:  http://cinta-rasul.blogspot.com/2009/06/tips-untuk-menjadi-seorang-bukan-seekor.html 

Monday, 27 August 2012

random #1

semoga saya dapat menjadi anak yang solehah kepada ibu bapa. semoga adik-beradik saya dapat menjadi anak yang soleh/solehah. semoga kawan2 saya dapat menjadi anak yang soleh/solehah. kerana apa yang saya buat/lakukan pada ibu bapa saya, mungkin anak-anak saya akan copy paste perkara itu dan membalasnya kepada saya. semoga para ibu bapa di seluruh dunia ini redha akan anak-anak mereka. =)

cinta saya selepas ALLAH dan Rasulullah SAW

Sunday, 26 August 2012

Celebrating Aidil Adha in Egypt


Just thinking
How do the Muslims celebrate AidilAdha in Egypt?
Just now, I looked at Islamic calendar and searched 9 Zulhijjah.
And it falls on 25th October which is on Thursday.

And then I remembered my timetable.
On Thursday I have two classes and the last class will be ended on 1230 pm.
On Friday I got an elective class. =,='
*nak tinggal sayang, tapi nak pi celebrate Aidil Adha di Egypt.
**This might be my first and last chance to be there!*

But that is my timetable SO FAR. Again, SO FAR..

Aiseyh!!

And got sometime just now google up cheap flight London-Cairo. =,='

My pray and hope: Moga ada rezeki to celebrate the AidilAdha over there. and could see my beloved friend di sana! AMIN ^^
how great to see them in live! photo credit:http://gambarbinatang.info/wp-content/uploads/2012/06/unta-dan-anak-unta.jpg


ps:: 359 pound to egypt in October.. Cheap or not? adehh =,='

I am an icon

Recently,
I read a status from a friend of mine-via FB
She shared a situation where she was nearly to be summoned by traffic police because she did not renew her license.
However, she persuaded the 'pak polis' by saying that she just got back from UK and did not have time to renew the license.
And the police trusted her. hehehhe
*she is lying of course*  =P
But this is not the point for this entry.
What I've attracted was that the police said never mind, since she (my friend) is an ICON for MALAYSIA.
The Malaysian's HOPE.
w0w!! Suddenly, I feel like there is such a big stone on my shoulders!
Hearing that we (the students whether in Malaysia or overseas=teenagers) are playing such an important role.
Not for ourselves only, but also towards religion, country, family, societies and the most special role is towards our next generation! PHEW! PHEW! PHEW!

thank you Google image =)


To be honest, being a student in UK, I felt like a normal student. Sometimes I would say that wherever the place you are studying, there are just the same. It's all up to you. On how you are playing your role as student. How do you spend your time being a student and how do contribute towards your profession.

But now, I think I have to change my mind. It's not the same, study in overseas or study in Malaysia. I'm not saying that Overseas' students are better than Malaysian students. But, there will be different experience faced by them. Seriously.

ps: Study till the end of our life.! Use our time wisely. Very wise!

Saturday, 25 August 2012

happy birthdaY !! moknIk


Happy Bezzday dear friend!!
Having a friend like you
Teaches me a lot of things to be reminded as a human
You teach me how to be patient, how to be funny,
how to understand others.. and many more!
Lotsa experience we have gone through.
*Yang paling I sukerr tyme kita ke Pantai Irama!! heheiuuu <3

Here
a poem
dedicate specially for you

*copy paste from http://www.poemhunter.com/poem/a-friend-that-is-unique/


a FRIEND THAT IS UNIQUE

a FRIEND THAT IS UNIQUE
A FRIEND THAT IS ONE OF A KIND
A FRIEND THAT IS PERFECT 
A TYPE OF FRIEND WHO IS HARD TO FIND


A FRIEND THAT IS SWEET

A FRIEND THAT IS PERPETUALLY FAIR

A FRIEND THAT YOU KNOW 
WILL ALWAYS BE THERE



A FRIEND WITH AN AMAZING SPIRIT

A FRIEND WITH A STRIKING HEART

A FRIEND THAT IS TRUSTWORTHY
A FRIEND THAT IS SMART



A FRIEND THAT ASSUAGES YOUR PAIN

A FRIEND THAT CAN DRY YOUR TEARS

A FRIEND WITH UNRESTRICTED LOVE 
A FRIEND THAT CAN ALLEVIATE YOUR FEARS



THE FRIEND THAT IS PERFECT

THE ONE THAT YOU ARE SHOCKED TO FIND

THAT THEY ARE NOT THE ONE
THAT LEFT YOU BEHIND

by: Jacob Hill
Why do I put u as a unique friend? Because u are different from others!!
Here are some memorable pixos. Taken from my own hard disk.
hehhehe... 

antara tempat favourite sesi luahan perasaan? ye dak? =P

konon conflict. hehee

terpenjara?

co cweet tak? ehhehee
so, 24th of August.. every year.. I will remember. ^^ Thanks dear friend ^^
**actually aku cari gambo kita ke Pantai Irama. p mana nth =,='

Friday, 17 August 2012

::sagu::

Sagu sejuk-sejuk dimakan time panas-panas ^^

INGREDIENTS
+ Sagu
+ Sugar
+ Condensed milk
+ Pewarna

METHOD
 1) Soak the sagu. 
2) After an hour or two, boil it. Put a little amount of water only. Put some sugar. Sedikit pewarna. Till it become colourless.
3) Then, till it cool, put in in the refrigerator. *To make it cool and fresh!
4) Then, bila dah sejuk. It's ready to be eaten!
How? Put the sagu into a cup, pour some milk. *Should put a pinch of salt into the milk

sebelum hilang warna putih itu..

warna putih sudah hilang

sedia dimakan bersama keluarga. Kalau letak ais pun sedap. Ditambah jagung sedikit di atas/cherry.. fiuh!!

cookies

INGREDIENTS

-Cornflakes
-Baking chocolate *bar shape*
-Chocolate rice *for accessories*
- Cup

METHOD
1) Melt the chocolate bar
2) Crunch the cornflakes
3) Mix the melted chocolate with the crunched cornflakes.
4) Put them into cups.
5) Sprinkle the chocolate rice on top of the cornflakes.

*It takes you for only 15 minutes! ^^=P
*forgive the colour. Because I mistakenly took the 'pandan' chocolate bar.  =[

Ramadhan ini

Sedikit refleksi daripada Ramadan kali ini.

[+ve]

  • ALHAMDULILLAH. Dapat khatam al-Quran in actually less than a month! Inin kes nak atau taknak ja. Sebenarnya, kalau diikutkan formula khatam Quran yang diberikan, insyaALLAH kita boleh khatam 12 kali dalam setahun!
  • ALHAMDULILLAH. Dapat meningkatkan amalan-amalan sunat seperti solat sunat Dhuha, qiammualail, berzikir dsb.
  • ALHAMDULILLAH. Dapat mengurangkan kuantiti bercakap perkara lagha. Dapat menolak ajakan untuk bergossip. Dapat menahan diri dari marah yang melampau-lampau.
  • ALHAMDULILLAH. Cuba husnudzon dengan hampir setiap perkara. Dapat kaitkan ujian-ujian yang menimpa dalam hidup dengan kasih sayang dan rahmat-NYA.
  • ALHAMDULILLAH. Dapat cuba solat di awal waktu. Dapat tengok-tengok tazkirah, blog, talk2 di TV dan radio. 
  • ALHAMDULILLAH. Semangat cintakan ilmu semakin membuak-buak. Rasa macam hari-hari nak pergi POPULAR, cari buku. Dan ALHAMDULILLAH. Dapat habiskan beberapa buah buku dalm bulan ini. ^^
[-ve]
  • Kadang-kadang short cut kan doa yang dibaca lepas solat. =,='. *malas mungkin*
  • Ada juga masa yang dihabiskan dengan tengok movie which I think if I've spent it to listen to any talk, reading, looking at the translation of al-Quran, it would be much better.
*Aku memohon supaya segala amalan-amalan yang aku lakukan, diterima oleh-NYA. Bermohon supaya ada lagi peluang untuk aku menemui Ramadan pada tahun hadapan dan tahun-tahun seterusnya. 
**Ramadan kali ini sangat bermakna. Lain dari Ramadan-Ramadan sebelum ini. Baru aku tahu kenapa semua orang terkejar-kejar membuat kebajikan di bulan ini. Oh! Tak akan aku sia-siakan Ramadan! 



Tuesday, 14 August 2012

meminta ditarik nikmat

Aku meminta ditarik nikmat ini
Nikmat keseronokan
Yang melali dan melalaikan aku
Menganggu aku untuk terus mencintai Maha Pencinta

Ku syukuri
Kerana aku tahu
Nikmat itu sudah ditarik
Keseronokan yang melalaikan itu sudah diambil
Walaupun hati sedikit tercalar
Tapi jika itu yang terbaik utk ku
Aku redha.

Dan aku percaya
DIA akan gantikan dengan nikmat yang lain
Aku berjanji untuk terus sujud pada-NYA
Tuhan sekalian alam.

Monday, 13 August 2012

Dr. Muhaya says..

"If you want to propose a girl,
Look at her mother"


"If you want to propose a guy,
Look at his friends"

I got this info from here POWER OF FOCUS

focus! okay? =)

Saturday, 11 August 2012

another review of the Invigilator.

Regarding my post yesterday,
About THE INVIGILATOR.
I asked one of my  friends about it.

He gave me another surprising opinion
Which I think errmm.. quite a great thinking.
Let me copy paste her opinion =))


"we produce human, not robot"
------------------------------------------
"mungkin part peleraian, pngarah nk buat hilang tense kot.
  • mcm nak relax2 balik. kot. tp surrounding mcm suspen smcm -.-
  • tgk dr awal, for me dia lebih refer kat cg2 ni, or bakal cg baru, untuk improve cara didik pelajar rasenyer"
    --------------------------------------------------------
    "
    so observer tu pakat ngn students test camne cg baru tu handle budak2 camtu
    • sebab tu budak2 tu rebel habis (tp mmg ade pon sbnrnyer)"
      ------------------------------------------------------------------
      "
      ade paling last yg student tu cakap mcm brani ke dia koyakkan buku cg ape nta name tu, rasenyer still nak tunjuk yg student mmg hormat (ke takut) kt cg2. kot"


      Oke. His opinion is more on the attitude of a teacher *more specific --> a NEW teacher* on how to handle the students.

      Conclusion:: A teacher carries a huge responsibility in teaching her students. May ALLAH ease my friends and my journey of becoming a superb fantastic English teacher soon! ^^

      nah! this is my team mates. kot mana pun kita gaduh tarik muka masam macam cuka expired, aku tetap sayang ^^ moga kita dapat jadi guru yang superb nanty ^^


::The Invigilator::

Okay
Today I got a chance to watch a short film entitled 'The Invigilator'
The actors and actress are Tony Eusoff, Cheryl Samad, Zahiril Adzim and other students.
At first, I could see the message of the film was about the naughty undisciplined students
Who made their new teacher (Cheryl Samad) to become impatient and just went out of the class

After being chased out by one of the students (Zahiril Adzim).
During that time, there was one invigilator (Tony Eusoff),
Who was there to observe her teaching since she was new.
The invigilator, taught the new teacher how to teach.
Explain her how to make the students to be disciplined and follow his instructions.
She, herself was speechless to see how the students to be so respectful towards him.

However,
At the end of the short film,
The invigilator was actually 'bribing' the students and act like they are disciplined students?

=,=

Actually I don't know the real message of the film.
But the issue here is, I hope that I'll get good school with good students and teachers when I became an English teacher soon.

AMIN.

**This is the link of the short film--->> THE INVIGILATOR

Tuesday, 7 August 2012

po-peah nestum

Special, simple kuih raya!

INGREDIENTS
- kulit popia
- sugar
- nestum
- oil -> to fry

METHOD
#1 Potong kulit popia kecil-kecil. Gulungkan.
#2 Goreng.
#3 Blend kan sugar and nestum sampai halus
#4 Gaulkan hasil gorengan tadi bersama hasil kisaran.
#5 Hidang!





salam nuZul al-Quran

Sepatutnya, semua umat Muslim sudah tahu yang bulan Ramadan bukan sahaja terkenal dgn lailatul Qadar. Malah, bulan Ramadan juga adalah bulan di mana al-Quran diturunkan yakni pada malam 17 Ramadan. Hari tu, aku tengok Semanis Kurma, TV9. Sempat salin sikit notes by ustazah Bahiyah. Cerita mengenai seseorang yang datang menemui Ibnu Mas'ud mengatakan hati nya tidak tenang. *STRESS*

Jadi Ibnu Masu'd menyarankan lelaki itu untuk pergi ke 3 tempat.

#1 : Tempat orang mengaji al-Quran/dia sendiri yang membaca al-Quran
#2 : Menghadiri majlis ilmu
#3 : Duduk di tempat yang sunyi utk beribadat. Menyendiri dan merasakan diri dekat dgn ALLAH TAALA.

Jadi, lelaki itu memilih untuk terus mengambil wudhuk. Dan membaca al-Quran. Seketika itu, beliau merasakan hatinya sangat tenang.

Pengalaman aku, aku pun pernah buat macam tu. Dan memang betul, dengan penuh konsentrasi, walaupun aku baca sikit ja, tak sampai satu page pun, tenang betul rasa.
Memang betullah, pernah ada orang bagitau aku, manusia ni, setinggi-tinggi mana pun, kita akan kembali pada fitrah kita. Dan fitrah itu adalah agama ALLAH.

*normal bagi orang kebiasaan, bila dah tension, banyak kerja, buat semua benda serba tak kena, terus jadi rajin sembahyang, tadah tangan baca doa banyak2, baca Quran, buka blog2 berunsurkan agama dsb. Aku salah seorang daripadanya*

manisnya ukhuwah ^^

Tadi
Dalam 4 jam lepas
Aku baru skype dgn seorang member
Skype sbb nak bincang hal kerja
Tapi biasalah, bukan 100% hal kerja,
Maybe dalam 80%?
hehehe. Aku rasa sbb memang kami dh ditakdirkan,
bila bertemu, mesti nak ja cerita hal2 peribadi.
Hhehehe. Aku tak kisah. Sebab aku senang ja nak cerita benda-benda hal aku,
Kalau orang tu aku senang. :)
Point sebenar nak cakap ialah.
Entah kenapa, lepas aku sembang2 sat dengan dia,
Lepas letak ja call tu, Aku rasa senang ja hati ini.
Rasa macam ringan nak buat kerja rumah. So, aku pergi basuh pinggan kat luar,
*Sebab xdak ayaq tadi, membuatkan aku sangat malas utk membasuh*
And terus membaca buku Irma Hasmie-SMILE.

Dah hampir dua bulan kami tak face to face @ eye to eye.
HEehehe. Alhamdulillah.
Ini yang aku rasa, bila kita ikhlas berkawan.
Semoga ALLAH terus kukuh dan eratkan hubungan kami, dan semua seluruh umat di dunia ini.

Thursday, 2 August 2012

Bogel Menuju Tuhan

A book by Mr. Zahiril Adzim.
Sound likes full of controversy huh?
Hehehe.
Alhamdulillah. I was given a chance to read this book.
It's a simple compilation of his poems, short stories. Very short stories.
Looking at the tittle, at first I refused to read this book.
But my friend, Farah, has suggested and asked me to  read this book.
Guess what??
It take me about half an hour only to finish the whole book!!!
(actually the book is just 108 pages)
Hahahah..



Page by page,
And I read that poem--->> 'Bogel Menuju Tuhan'
And I found it really amazing.
From the way he writes it.
What he meant by 'Bogel Menuju Tuhan' is when we die.
Well, all people will die, all living things will die,
We return to God with nothing on us. Except the deeds-amalan- that we done.
Which is of course we can't see it.

So, there is not really a need for us to be proud on what we wear.
And what we own in this world.
Since it's all just a temporary.

A super book to be read! PLease Read it friends!
--ignore the tittle-- hehehe

Ramadhan on Friday!

Bismilahirrahmanirrahim.
Today. 14th Ramadhan 1433h.
Today. Friday.
What's so special about today?
Yeap! Today is Friday which is in Ramadan.
I believe the reward would be superb for those who use today-Friday to the fullest!



Rajin-rajinkan diri melipatgandakan amalan :)

*Suddenly remember what Dr. Muhaya said, "Bangun je waktu pagi, fikirkan apa yang kita boleh berbakti pada orang. Jangan fikirkan apa yang kita boleh dapat daripada orang*

-Simple, true and deep meaning-

KuaLa Lumpur

Tonight.
Will be going to the capital city of Malaysia, Kuala Lumpur.
Looking for nice tudung to be wore during Eid.
Looking for baju Melayu to adik, jubah for granny ^^
Kosmik, Pendang-KL. 11.00 pm.
Hope to have a safe journey.
Let's look for anything special in KL, shall we?



Salam wbt.

kejayaan tidak akan datang bergolek

perbetulkan niat
ada usaha yang jitu
kental dan perkasakan semangat
kena ada sikap bertawakal dan berseral
percaya bahawa pemberi rezeki dan pengatur terbaik adalah DIA

kejayaan.tidak.akan.datang.bergolek.

duit habis?

"Wey, jom r beli buku ni"

"Takmau aih. Nak guna untuk assignment ni ja. Habis submit tak guna dah. Duit pun aku xda dah. Simpan nk jalan-jalan."

"Alaa. Next elaun kan ada lagi, insyaAllah"

"Takleyh! Next allowance nak pi Europe Trip"

*mungkin ni antara dialogue yang sellau bertaburan di bibir2 para pelajar, khususnya yang belajar di luar negara, khususnya lagi, di UK. Saya salah seorang daripadanya. Tapi itu dulu. Dan saya harap tak berlaku lagi lepas lepas ini. Membeli buku di UK adalah sangat seronok. Murah dan senang didapati. Cepat - insya-ALLAH kalau ada rezeki. Teringat kata-kata 'mak'-seorang isteri kepada lecturer bernama Haji Wan. Beliau kata "Haji Wan taknak apa-apa dari UK. Dia pesan buku ja". WOW! Rata-rata kita mesti berasa pelik. Ye lah. Pergi UK, tapi pesan buku ja? Selalu orang pesan handbag, kasuit -sebenaqnya kasut, saja tambah 'i', gadjet2 dsb. Jadi, saya dengan sejujurnya advise kan diri saya dan kepada pendengar advice, gunalah duit kita sebaiknya. Bukan nak kata berjalan-jalan tu tak bagus, tapi, perlu BIJAK DALAM BERBELANJA :) FIRST THING FIRST!


gambar hiasan semata-mata :P


::Thank You::

Hearing people thank us is such a bliss! When we are doing something and we don't really hope for a reward (except the permanent reward from ALLAH), hearing people thanking is gives a really peaceful feeling inside our heart. I don't know why! :D

So, today, tomorrow, and days days more, please spread the word 'thank you' / 'arigato' / 'terima kasih'/ syukran/jzzk etc :) You'll make people happy! Trust me! ^^


Wednesday, 1 August 2012

ustaz don 1

Ustaz Don pesan, dalam bulan Ramadhan ni, kita digalakkan bersedekah. Tapi dia minta sangat-sangat supaya jangan kita bersedekah hasil lebihan makanan yang kita takmau, yang kita rasa tak laku. Yang tu kalau kita pi sedekah kat rumah anak-anak yatim, rumah-rumah tahfiz, kesiaan kat depa. =.=
Pikiaq tengok kalau kita di tempat depa, apa perasaan?

look at the problems positively

The most hateful moment in my life is when my holiday is being disturbed by unexpected works. HOWEVER, thinking back of what my friend said...

"We are this responsibility because ALLAH knows we can do it". And because people have their trust on us. And there is also in surah al-Baqarah: 287, ALLAH said, He will not put a burden on His people beyond their scope.

Madam Nori, a lecturer in IPG KKB always remind us that we should expect the unexpected. Anyhow, no matter how I disagree with the problems, I must face it. Hehehe.. So, better to think it positively, and just patiently go through the problem :) May ALLAH ease everything and the most important thing is niat! ^^

Chaiyook!! ^^

how do you define success?

Refer to Word Web, success means An event that accomplishes its intended purpose
From my understanding, having a success in life is when we do something that meet all its objectives. For example, most students in this world would find that by having all 'A' in all subjects that they take is a success. But, how far do we really practise all the knowledge that we get in the class (formally) to the real world? And I suddenly remember one dialogue in 3 IDIOTS - a great movie I would recommend when Aamir Khan was bullied by his senior and he 'showed' a drama, applying the concept that salt is a good conductor of electric. And his friend said that, Oh yes, we (everyone) have studied that salt water is a good conductor for electric. But he (Aamir Khan) has applied it.

For me, having a straight A's in all subjects do not really determine your intelligence. Scoring good marks for every assignments also does not determine your cleverness. Because:

#1 It might be that some people are good in writing, some are good in speaking, some are good in observing and so on.

#2 It might be that particular student didn't manage to finish up his/her assignment according to the time allocated because he/she had something urgent and so on.

Someone says that the real success is when you are happy doing something that you like. That is the real success. :)

Never give up! Because the journey is still too long ^^