Saturday, 11 August 2012

another review of the Invigilator.

Regarding my post yesterday,
About THE INVIGILATOR.
I asked one of my  friends about it.

He gave me another surprising opinion
Which I think errmm.. quite a great thinking.
Let me copy paste her opinion =))


"we produce human, not robot"
------------------------------------------
"mungkin part peleraian, pngarah nk buat hilang tense kot.
  • mcm nak relax2 balik. kot. tp surrounding mcm suspen smcm -.-
  • tgk dr awal, for me dia lebih refer kat cg2 ni, or bakal cg baru, untuk improve cara didik pelajar rasenyer"
    --------------------------------------------------------
    "
    so observer tu pakat ngn students test camne cg baru tu handle budak2 camtu
    • sebab tu budak2 tu rebel habis (tp mmg ade pon sbnrnyer)"
      ------------------------------------------------------------------
      "
      ade paling last yg student tu cakap mcm brani ke dia koyakkan buku cg ape nta name tu, rasenyer still nak tunjuk yg student mmg hormat (ke takut) kt cg2. kot"


      Oke. His opinion is more on the attitude of a teacher *more specific --> a NEW teacher* on how to handle the students.

      Conclusion:: A teacher carries a huge responsibility in teaching her students. May ALLAH ease my friends and my journey of becoming a superb fantastic English teacher soon! ^^

      nah! this is my team mates. kot mana pun kita gaduh tarik muka masam macam cuka expired, aku tetap sayang ^^ moga kita dapat jadi guru yang superb nanty ^^


No comments:

Post a Comment