Tuesday, 27 November 2012

[mereka mencari-cari.. apa yang kita sudah ada]

Semalam dapat tengok satu video ni

http://www.youtube.com/watch?v=TKAL0YSDHIs&feature=BFa&list=LL4GXzVogpgjpKS878i2gZSA

Mula-mula x faham.
Tapi rupa-rupanya, the ex-preacher tu telah membuatkan bebrapa audience masuk Islam.
Subhanallah Allahuakbar!

Agak tersentuh bila tengok video ni.
Ada beberapa sebab.

Perasaan apabila kita (umat Islam) yang SEPATUTNYA bersyukur dilahirkan dalam keadaan Islam, berushaa memantapkan dan menjaga ISLAM. Kita yang dah ada Islam itu kadang-kadang lewah tak lewah ja dalam menjaga ISLAM. Mereka (the newly reverted people), are looking for it.
They are looking for it, But we already have it.
Tersentuh! Touched! ;[
Maka?
BE THANKFUL! Will you?

 Kelmarin ada seorang cikgu RE mintak saya & Fariha untuk present about Islam to the Year 8 students. Last week, I thought that we are just given 10-15 minutes only. But yesterday she told me that we are given the whole lesson time. ERK? that is 100 minutes you ols! Phew!
Rasa tanggungjawab sebagai Muslim semakin meningkat. Mungkin ini masanya ALLAH buka jalan untuk aku menyebarkan Islam dgn lebih lagi? :)
Aku ada jugak angan-angan, kononya nak jadi ustazah. heheh. Ha! Tengok, kan dah jadi kenytaaan? Heheh. Ustazah untuk omputeh giteww!
Apa apapun, bercampur bauk dah perasaan ni.
Takut- Takut tersalah penyampaian. Takut tak dapat nak handle it with care? *eh, macam gelas pulak!
Gumbira- Sebab the end of my visit to Uk schools end with something valuable!

ps: Doakan ^^. Teringat pesanan seorang kakak: Kerja dakwah menjadi semakin mudah apabila niat kita betul. :)
ps2: Tengah-tengah fikir macam mana nak buat presentation tu, godek-godek member punya blog, terjumpa video yang di atas itu. See! Peraturan ALLAH :)



No comments:

Post a Comment