Sunday, 10 November 2013

[Travelog ke Terengganu 3]


Musafir mendekatkan diri dengan Sang Pencipta

Kami meneruskan perjalanan ke Dataran Shahbandar. Tak ada apa sgt. Mungkin the view would be nice at night.




Then we were heading to Pantai Teluk Ketapang. yea. I know it was sunny and hot. Tapi dah alang-alang lalu kan.. hehehe..




Masa kami tiba disini, terdengar orang tengah bagi khutbah sayup-sayup dari masjid nun di sana. Tapi tetiba ternampak lah dua tiga motor yang dibonceng oleh pemuda2 yang datang membeli air dan terus lepakking di area tu. Aku pikir, maybe depa saja mai dengar khutbah kat sini sebab kat masjid sesak. And they'll be there masa khutbah dah habis dan solat lah di sana. Tapi, xda maknanya. Habis khutbah, depa masih melekat di situ. Dan melekat dan melekat sampailah dengar imam bagi salam. Y_Y



Saya kira pada pukul 3.25 pm, merupakan kemuncak perjalanan kami di Kuala Terengganu iaitu Taman Tamadun Islam. Alhamdulillah, we managed to go around this taman even though masa tu terik nya ya Allah.


Jadi, ini adalah phoro grid anatara replika masjid-masjid dari seluruh dunia. (:

Bersama replika masjid Biru

Dalam hati dok berkata-kata, bilalah boleh jejak kaki ke masjid2 sebenar ini?

Indahnya lah Masjid Kristal ni. Tahniah dan syabas kepada warga Terengganu. 



No comments:

Post a Comment